Designmøbler Q&A

Ofte stillede spørgsmål

Danske designmøbler

Hvorfor er de danske designmøbler blevet så moderne?

De danske designklassikere har ikke altid haft den samme status, som de har i dag. Rejsen har været lang, og der har været et utal af personligheder og virksomheder bag udviklingen af den danske designtradition. Per H. Hansen, der er forfatter bag bogen De danske møbler blev moderne pointerer, at det er det erhvervsmæssige perspektiv, der er nøglen til succesen bag dansk møbeldesign, og han benævner blandt andet Kaare Klint, Arne Jacobsen, Hans J. Wegner, A. J. Iversen og mange flere som nogle af datidens store designpersonligheder.

En væsentlig årsag ligger i møblernes kunstneriske og produktions-, materiale- og brugsmæssige kvalitet. En anden handler om at ramme tidsånden og der er mange flere.

 

Er designmøbler værd at investere i?

Når man investerer i designmøbler, bør man købe dem til rette pris. Det betyder, at man næppe vil realisere en gevinst, hvis man køber de arkitekttegnede møbler som fabriksnye. I stedet skal man købe brugte møbler i god stand, som er tegnet af nogle af de store møbelarkitekter af dansk oprindelse.

Særligt møbler fra arkitekter som Arne Jacobsen, Poul Henningsen og Hans J. Wegner er yderst eftertragtede. Derfor er det også hovedsageligt møbler fra de klassiske møbelarkitekter, der kan vise sig at være en god investering. Det er altså ikke møbler fra moderne brands som f.eks. HAY og &tradition, man skal gå efter, hvis man vil være sikker på en god investering. Dog kan disse brands sagtens blive mange penge værd i fremtiden. Det må tiden vise.

 

Hvorfor er genbrugsmøbler blevet så populære?

Genbrug indebærer, at man sorterer, indsamler og genbruger brugte produkter til nye materialer. Genbrug er gavnligt på flere områder. Det miljømæssige aspekt er en afgørende faktor hos mange, hvor man ved hjælp af genbrug både mindsker forbruget og sparer på energien. Ydermere er genbrug også gavnligt for pengepungen, da man både kan sælge sine egne møbler samt købe brugte møbler væsentligt billigere, end hvad det sælges til i butikkerne. Man forlænger sine egne tings levetid og hjælper andre med at gøre det samme.