Indretningstrends 2020

Få hjælp til en moderne boligindretning

Hvis du mangler ideer til boligindretning, så er der her samlet en lang række indretningstrends, der hitter indenfor bolig og interiør i 2020.

Moderne boligindretning

 

Naturlige farver og materialer

De naturlige farver og materialer har indtaget en fyldestgørende plads i de danske hjem, og de vil være dominerende igen i år. Fokuserer man på møbler til hjemmet, forekommer der klare tendenser til både valnød samt de rødbrune træsorter som mahogni og teak. Særligt indretning med teaktræ er med til at skabe tyngde og jordforbindelse i hjemmet, hvilket hænger sammen med farvetendenserne, hvor både jordfarverne og de naturlige farver som blå og grøn fylder mere og mere i indretningen.

Forklaringen til indretning med farver, der i særdeleshed fokuserer på jordfarverne samt grøn og blå, kommer af, at det minder os om naturen. Efter en lang periode med udelukkende fokus på jordfarver som beige og brun, kommer tiden nu til spirende og energiske farver som grøn og blå, der alle komplimenterer hinanden og skaber en smuk indretning.

 

Marmor på nye måder

Som fortsættelse til de naturlige farver og materialer bør marmor nævnes som næste punkt på listen. Marmor fortsætter, men kommer nu i utraditionelle former og farver eventuelt sammensat af forskellige typer. Marmor er et element, der udfordres på sit naturlige look og hives ind i indretningen på en ny måde, end det førhen er set.

Som følge af et ønske om marmor i indretningen, er der med tiden kommet mange ’falske’ udgaver af den smukke sten, der praktisk har bedre holdbarhed og lettere vedligeholdelse. Selvom marmor er et unikt og smukt materiale, er der skabt mange efterligninger på markedet. Den almene dansker kan med stor sandsynlighed ikke skelne mellem den rigtige og den ’falske’, hvorfor der altså ses en stigende tendens til at vælge efterligningerne, når man indretter sit hjem.

Moderne boligindretning

 

SØVN

Der kommer et større og større fokus på, hvor meget søvnen betyder for vores velvære, og 2020 bliver året, hvor dette integreres og medvirker til en fed indretning. Dette indebærer alt fra lækkert sengetøj, kvalitetssenge og skærmforbud i soveværelset, som i år bliver rummet, der betegnes som det nye samtalekøkken!

 

Kaffe = hygge

En hjemmekaffestation er et hyggeligt alternativ til cafébesøg og kaffe til overpris, og dette er pludselig blevet en meget eftertragtet og attraktiv prioritet i hjemmet. Dette hænger i høj grad sammen med den eksisterende kaffetrend om den cremede Dalgona iskaffe, der kommer fra Korea, og som der i de sidste par måneder har taget Danmark med storm.

 

Ingredienser:

 • 2 spsk instant kaffe
 • 2 spsk summer
 • 2 spsk kogende vand
 • 200 ml mælk (brug den mælk du bedst kan lide)
 • Isterninger
 1. Blandt instant kaffe, sukker og kogende vand i en skål og rør rundt med en ske til kaffen er opløst.
 2. Med en elpisker pisker du indtil massen er blevet helt cremet og til en fast skum. Det minder meget om marengs i konsistensen, når det er færdigpisket.
 3. Hæld isterningerne op i et glas.
 4. Hæld mælk over isterningerne – du kan prøve dig lidt frem i forhold til hvor meget mælk, du vil have i. Jo mindre mælk, jo stærkere kaffe.
 5. Til sidst kommer du kaffeskummet ovenpå mælken i glasset. Rør lidt rundt inden den nydes.

 

Det øgede fokus på kaffedates, hygge og selvforkælelse har medført et øget udvalg af kaffemaskiner og diverse apparater, der bliver en del af indretningen i hjemmet – og så endda en flot indretning! Nedenfor ses en statistik over de 10 mest kaffedrikkende lande i verden, hvor Y-aksen illustrerer, hvor mange kilo kaffe en person i gennemsnit drikker om året. Her ligger Danmark på en fjerdeplads i hele verden.

 

Moderne boligindretning

 

Contrast is the key

Nærvær og hygge er væsentlige begreber, når det kommer til indretningen af de danske hjem. Dette skabes, udover ved brug af kaffestationer, af kontraster i hjemmet hvad angår både farver, materialer og former. Kontrasterne skaber liv i hjemmet, så det ikke bliver ensformigt og kedeligt.

En måde at skabe energi i hjemmet er ved at male en væg i en mørk og stærk farve og foruden dette sørge for, at de andre vægge er hvide og gennemgående. Endvidere kan der placeres en lys reol op ad den mørke væg og piftes op med grønne planter og billeder. Det skaber et rum af kontraster, der forbedrer stemningen og udtrykket, når man træder ind.

Kontrasterne kan også skabes gennem materialer og former. Det kommer mere og mere til udtryk i møbler, hvor de stive og hårde materialer som blandt andet træ og marmor kombineres med det blødere og mere organiske former i alt fra stole til lamper og skulpturer, der tilføjer personlighed i indretningen.

Moderne boligindretning

 

De fem største fejl i indretningen

 • Dårlig belysning
 • Møbler op ad væggene
 • Billeder der hænger for lavt eller højt
 • Hvide vægge
 • Følge ALLE trends

 

Dårlig belysning

Uanset hvor flot et rum, man har indrettet og uanset hvor mange penge, man har smidt efter et rum, så kan det hele falde til jorden, hvis belysningen ikke er ordentlig.

En af de største gaver til et rum er store vinduespartier og masser af sollys, så rummet fyldes op af naturligt lys. Er dette dog ikke tilfældet, kan problemet dog afhjælpes med den rigtige belysning.
I stedet for da at hænge én kraftig loftslampe op, så er rådet modsat at kombinere forskellige lyskilder i form af både en loftslampe og et par bord- og/eller gulvlamper. Dette skaber en hyggeligere stemning i rummet og sørger for, at alle kroge er godt afdækket.

 

Møbler op ad væggene

Ideen om at møblerne bare SKAL stå op ad væggene er en af de største fejl, der kan begås, når man taler bolig og indretning. Ved at placere elementerne i midten af rummet, skabes der en større sammenhæng, og møblerne integreres mere i rummet. Endvidere opnår man en bedre udnyttelse af pladsen, da det skaber en både varmere og hyggeligere stemning i rummet at lave luft omkring inventaret i rummet.

 

Billeder der hænger enten for lavt eller for højt

Mange forsøger at skabe en minimalistisk indretning ved at holde enkeltheden i rummet og pynte de hvide vægge med et billede eller to. Dette er en god måde at tilføje lidt kant i sin bolig, men det er samtidig også her, at der ofte opstår fejl. Når man hænger et billede på væggen, er det ikke lige meget, hvilken højde man placerer sømmet i. Hovedreglen er, at billedets midte skal være i øjenhøjde, og den typiske fejl opstår i, at de ofte anbringes for højt.

I tiden er det også meget udbredt med de såkaldte billedvægge. Her er det væsentligt, at der skabes en sammenhæng i mellemrummene af billederne og endvidere er det en god idé at holde sig til rammer i samme farve. Ofte ender disse projekter i et rodet resultat, hvis ikke man holder sig til en rød tråd.
En god idé er da at forsøge sig på gulvet, inden man begynder at hamre huller i væggen, og ydermere være meget præcis, når man placerer billederne på væggen.

Moderne boligindretning

 

Hvide vægge

Generelt er der en udbredt tendens til at farve alle vægge hvide. Dette kan være en fin løsning, hvis man er kreativ og god til at pynte dem med billeder, hylder og diverse andre ting, man kan finde på. Hvide vægge har tilbøjelighed til at have en tom og kold indflydelse på et rum, så vær ikke bleg for at krydr din væg med en klat maling, hvis du ønsker at tilføje kant og personlighed i hjemmet.

 

Følge ALLE trends

Hvis du er god til følge med i boligmagasiner om nuværende tendenser og indretningstrends i 2020, så er du garanteret blevet præsenteret for et hav af inspiration til din indretning. Selvom det er nemt at blive revet med og få en masse gode idéer, så er det her, man skal være varsom. Husk på, at det ikke er alle tips og tricks, der passer ind i din indretning til hjemmet.

Ofte har du allerede skabt din egen indretningsstil, og derfor kan det være farligt at følge de eksisterende trends, da det langt fra alle, der passer ind i dit hjem. Sørg for at mærke efter i forhold til din stil og bolig og forsøg at bevar den fede og personlige indretning, du garanteret allerede er godt i gang med at skabe!

 

Hvis du er kommet hele vejen gennem disse tips og tricks og har sorteret til og fra i det, der skal involveres i dit hjem, så er du godt klædt på til at påbegynde en moderne boligindretning. Husk på at have din egen personlige stil i baghovedet og undgå stilforvirring, når du opdaterer din bolig med ny inspiration.

 

Følg os gerne på Instagram og del dine resultater med os #housecare